5 sfaturi pentru ca bebelușul să fie sănătos și din punct de vedere auditiv

Venirea pe lume a unui bebeluș este un moment de bucurie și mândrie. Din momentul în care acesta se naște trebuie ca părinții să facă tot ceea ce este posibil pentru ca acesta să se dezvolte într-un mod sănătos. Este o responsabilitate foarte mare pentru că societatea în care se naște bebelușul este plină de pericole, poluarea fonică fiind unul dintre pericole.

Ce este poluarea fonică și de ce trebuie evitată?

Poluarea fonică este unul dintre tipurile de poluare cu care ne confruntăm în fiecare zi și care ne poate afecta starea de sănătate. Acest tip de poluare apare ca urmare a creșterii traficului rutier,  activităților industriale sau ca urmare a desfășurării diferitelor evenimente de divertisment. Indiferent de motivele care conduc la apariția poluării fonice trebuie luate măsuri pentru ca efectele acesteia să fie cât mai puțin dăunătoare pentru sănătate. Apariția problemelor auditive, creșterea nivelului de stres sau imposibilitatea de a ne odihni așa cum trebuie sunt doar câteva dintre problemele care pot apărea ca urmare a poluării fonice.

Sfaturi pentru protejarea sănătății auditive a bebelușului

 Protecția auditivă este un concept care presupune respectarea unor sfaturi astfel încât sănătatea auditivă a bebelușului să nu fie afectată de poluarea fonică. Câteva dintre cele mai importante sfaturi care trebuie să fie respectate de către prinți sunt următoarele:

  1. Bebelușul nu trebuie să fie supus la zgomote foarte puternice.
  2. Liniștea trebuie să fie păstrată în timp ce bebelușul doarme pentru ca acesta să se poată odihni cât mai bine. Avand în vedere că acesta are nevoie de multe ore de odihnă trebuie luate toate măsurile necesare astfel încât somnul acestuia să nu fie perturbat din punct de vedere fonic.
  3. Consult regulat de specialitate. Consulturile regulate sunt extrem de importante în perioada în care copilul este bebeluș. De pe lista cu consulturile regulate nu trebuie să lipsească consultul auditiv.
  4. În cazul în care expunerea la zgomote puternice nu poate fi evitată trebuie utilizate căști antifonice. Există forte multe modele de căști antifonice motiv pentru care ofertele trebuie să fie analizate cu mare atenție înainte de a decide care este modelul care este potrivit pentru nevoile avute. Atunci când vine vorba despre căști antifonice pentru bebeluși, muffy baby este un model de căști care este proiectat pentru a oferi un nivel foarte ridicat de protecție auditivă. Sunt confortabile, ușor de transportat, de fixat și de curățat și au o durată de utilizare foarte mare ca urmare a utilizării celor mai eficiente materiale.
  5. Nu în ultimul rând, ajustarea volumului la toate dispozitivele audio cu care bebelușul intră în contact este un alt sfat care nu trebuie să fie ignorat de către părinți pentru că și prin respectarea acestui sfat se poate proteja sănătatea auditivă a bebelușului.

Sănătatea auditivă trebuie să fie menținută la cel mai bun nivel pe tot parcursul vieții pentru ca, calitatea vieții să nu aibă de suferit din acest punct de vedere. Pentru ca aceasta să fie menținută la cel mai bun nivel trebuie luate o serie de măsuri încă din momentul în care copilul se naște. Câteva dintre acestea sunt prezentate și în cadrul acestui articol așa că nu ezita să faci tot ceea ce este posibil pentru ca sănătatea auditivă a bebelușului tău să fie menținută la cel mai bun nivel posibil.